De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

dan mis je niks over Team Eurosped

jullie waren geweldig supporters bedankt! tot volgend seizoen

Team Eurosped verliest eerste competitiewedstrijd van Coolen Alterno


Apeldoorn, 7 oktober 2017 – Zaterdagavond speelde Team Eurosped de eerste wedstrijd van de competitie in Apeldoorn tegen Coolen Alterno. Helaas kon het team nog geen beroep doen op de Amerikaanse midspeelster Laura Beach omdat het papierwerk behorende bij de overstap naar Team Eurosped meer tijd in beslag nam dan gebruikelijk. Desondanks begon Team Eurosped ijzersterk aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Coolen Alterno had bijzonder veel moeite met de servedruk van Team Eurosped en wanneer het Alterno lukte de service onder controle te krijgen, had Team Eurosped de verdediging goed op orde waardoor de eerste set in een hoog tempo met 12-25 naar Team Eurosped ging.

De tweede set begon gelijk opgaand maar Coolen Alterno wist bij de stand 10-9 een gaatje te slaan waardoor de wedstrijd kantelde. De thuisploeg kreeg meer vertrouwen en het lukte Team Eurosped niet om het initiatief weer naar zich toe te trekken. Alterno won de tweede set uiteindelijk overtuigend met 25-15.

De derde en vierde set werden een kopie van de tweede set. In de beginfase van de sets hielden de teams elkaar aardig in evenwicht, maar het lukte Coolen Alterno steeds een gaatje te slaan waar de speelster van Team Eurosped geen antwoord op hadden. Coach Jan Berendsen probeerde het tij nog te keren door de nieuwe speelsters Bo Duteweert en Manon Doornenbal speelminuten te geven. Helaas had dit niet het gewenste effect waardoor Team Eurosped ook de derde en vierde set verloor (25–17 en 25-19) en de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd door Coolen Alterno.

Volgende weekend staat de uitwedstrijd tegen VC Sneek op het programma. Een sterke tegenstander waar Team Eurosped drie jaar geleden de best-of-5 serie om het landskampioenschap tegen speelde. De week daarop, zondag 22 oktober, speelt Team Eurosped de eerste thuiswedstrijd tegen Springendal Set-Up’65 om 15:30 uur in Het Punt in Vroomshoop.

Terug naar overzicht
Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop