De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nieuwsbrief Team Eurosped

Meld je hier aan!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

12 december 2018 Apollo 8 Team Eurosped 19:30 uur de Veste, Borne

Team Eurosped lijdt pijnlijke nederlaag tegen Coolen Alterno

APELDOORN, 3 maart 2018 – Afgelopen zaterdag stond Team Eurosped in Apeldoorn tegenover Coolen Alterno, het team dat met speels gemak in Vroomshoop werd verslagen in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Vol goede moed reisden daarom zowel het team als een grote supportersschare af naar Apeldoorn. De wedstrijd leek echter op geen enkele wijze op de wedstrijd die nog geen maand geleden in Het Punt werd gespeeld. Team Eurosped kon alleen in de eerste set Coolen Alterno nog weerwoord geven maar set twee en drie gingen roemloos verloren.  

Met Manon Doornenbal als vervangster van Judith Kamphuis op passer/loper positie begon Team Eurosped vol goede moed aan de eerste set. Beide teams grossierde lustig in foute opslagen en mislukte passes. De teams ‘strompelde’ naar de eindstreep waarbij de Apeldoornse dames net iets minder fouten maakte en de set met 26-24 naar zich toe wisten te trekken.

Het leek erop alsof de speelsters van Coolen Alterno extra kracht uit de setwinst wisten te putten. Vol zelfvertrouwen gingen ze set twee te lijf, daar waar Team Eurosped moeite bleef houden met passing en het creëren van servedruk. Coolen Alterno maakte hier dankbaar gebruik van en hengelde de tweede set eenvoudig met 25-16 binnen.

In de derde set wist Team Eurosped meteen een 0-3 voorsprong te nemen, maar net zo snel ook weer kwijt te raken. Al snel ontwikkelde de derde set zich als de tweede en kwam Team Eurosped op ruime achterstand. Coach Jan Berendsen probeerde met wissels het tij te keren maar ook nu lukte het de Vroomshoopse dames niet om het gewenste spel uit te voeren. Coolen Alterno bleef hierdoor relatief eenvoudig overeind en trok de derde set met 25-21 naar zich toe.

Door het 3-0 verlies liep Team Eurosped de kans mis om de tweede plek in de kampioenspoule over te nemen van VC Sneek dat met 3-0 verloor bij Sliedrecht Sport. De Friezinnen zijn aanstaande zondag de tegenstanders in Het Punt. Team Eurosped moet deze wedstrijd winnen om kans te blijven behouden op de best-of-5 serie om het landskampioenschap.

Terug naar overzicht
Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop