De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nieuwsbrief Team Eurosped

Meld je hier aan!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

12 december 2018 Apollo 8 Team Eurosped 19:30 uur de Veste, Borne

Nipt verlies Team Eurosped tegen VC Sneek

VROOMSHOOP, 11 maart 2018 – De teams van Eurosped en VC Sneek stonden alweer voor de vijfde keer dit seizoen tegenover elkaar. Na twee wedstrijden in de reguliere competitie en twee bekerwedstrijden was het nu tijd voor de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. VC Sneek begon de wedstrijd met drie punten voorsprong op Team Eurosped in de kampioenspoule. Er was Team Eurosped dan ook veel aan gelegen de punten in Vroomshoop te houden.

Team Eurosped schoot in de eerste set uit de startblokken en liep via 11-3 en 18-8 snel naar een 25-12 overwinning in de eerste set. De servedruk was weer van ouderwetse kwaliteit waardoor de gasten uit Sneek de passing niet onder controle kregen en Team Eurosped de set vrij eenvoudig naar zich toe kon trekken.

Het was in de tweede set al snel duidelijk dat VC Sneek zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Tot 11-11 ging het gelijk op maar sterke serveserie van VC Sneek zorgde ervoor dat de Friezinnen in een rap tempo uitliepen naar 14-20. Coach Jan Berendsen probeerde met een wissel (Manon Doornenbal voor Bo Duteweert) het tij nog te keren maar verder dan 19-25 kwamen de Vroomshoopse dames niet.

De derde set begon hetzelfde als de tweede met twee teams die elkaar in balans hielden met veel servedruk. VC Sneek coach Abe Meininger, voor het eerst aan het roer bij de Friese dames, vond het bij 10-8 tijd voor de eerste time-out en bij 12-12 waren de teams weer in evenwicht. Een sterke serveserie van Eline Gommans brengt Team Eurosped van 15-15 naar 20-15. Team Eurosped geeft deze voorsprong niet meer uit handen en met een prachtige ace van Laura Beach wordt de derde set met 25-20 een prooi voor de Vroomshoopse dames.

VC Sneek begint sterk aan de vierde set en neemt een 9-15 voorsprong. Team Eurosped heeft wederom moeite om de passing onder controle te krijgen waardoor de aanvallen relatief eenvoudig te verdedigen zijn. Eurosped blijft echter vechten voor ieder punt wat de coach van VC Sneek noopt een time-out te nemen bij 16-17. Het lukt team Eurosped echter niet door te drukken waardoor de vierde set met 18-25 naar VC Sneek gaat en de vijfde set de beslissing moet brengen in deze wedstrijd.

Team Eurosped begint de vijfde set met Carmen Oude Luttikhuis aan de opslag die met een ace en twee kanonskogels Eurosped op een 3-0 voorsprong zet. VC Sneek slaat echter nog harder terug 3-6 en met 4-8 wisselen de teams van helft. Team Eurosped vecht voor ieder punt maar en brengt de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd bij 12-12. Uiteindelijk trekt VC Sneek de vijfde set met 14-16 en daarmee de wedstrijd naar zich toe.

Terug naar overzicht
Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop