De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

dan mis je niks over Team Eurosped

jullie waren geweldig supporters bedankt! tot volgend seizoen

Eurosped onderuit bij laatste duel in IISPA

ALMELO – Na vijf jaar is er een eind gekomen aan het verblijf van Eurosped in de Almelose IISPA. Zondag speelde het team van trainer Jan Berendsen haar laatste wedstrijd in de topsporthal. Het werd een afscheid in mineur. Alterno won het duel met 3-1.

Voor aanvang van de wedstrijd hield Eurosped-voorzitter Marcel Jansink een woordje om een aantal vrijwilligers te bedanken voor hun inzet tijdens de periode in de IISPA. De sporthal was overigens matig gevuld voor het laatste optreden van Eurosped in Almelo.

Eurosped begon vervolgens met de vaste namen aan de wedstrijd tegen Alterno. In de eerste set ging het lang gelijk op, maar was het de thuisploeg die bij 24-23 als eerste op setpunt kwam. Het lukte Eurosped echter niet om het punt te verzilveren. Na een aantal punten over en weer was het daarna Alterno dat bij 25-26 kans kreeg om de eerste set te beslissen. Waar de thuisploeg faalde, sloegen de bezoekers wel toe.

Gelijkmakende punt

Eurosped liet de hoofden echter niet hangen en zette in de tweede set de jacht in op het gelijkmakende punt. Het lukte de Almelose formatie halverwege om een gat te slaan ten opzichte van Alterno (16-11). Een time-out van de Apeldoorners haalde de thuisploeg uit  het ritme en de bezoekers kwamen terug tot 18-18. Opnieuw diende zich een spannende slotfase van de set aan. Alterno kwam als eerste op setpunt, maar dit werd weggewerkt door Eurosped. Daarna was het de beurt aan de Almeloërs. Het eerste setpunt kon Alterno nog wegwerken, maar bijna de tweede mogelijkheid blokten Judith Kamphuis en Carlijn Koebrugge Eurosped naar de overwinning: 27-25.

Beide teams toonden aan weinig voor elkaar onder te doen en ook in de derde set waren de verschillen in de beginfase klein. Maar nadat Silke Schuitemaker de bezoekers van 9-9 naar 9-12 sloeg kon Eurosped niets anders dan volgen. Door twee scores van Daphne Knijff naderde de thuisploeg de bezoekers in de eindfase nog tot op een punt, maar daarna besliste Alterno de set in haar voordeel, 22-25.

Om het hoofdstuk IISPA met glans af te sluiten en kans te blijven houden op de overwinning moest de vierde set gewonnen worden. Daarin kwam Alterno op een 2-0 voorsprong, maar via een serveserie van Rochelle Wopereis en meerdere scores van Knijff nam Eurosped het daarna over. De 7-2 voorsprong verdween echter net zo snel van het bord als dat deze was opgebouwd. Want na de serveserie van de Albergse Heleen Hesselink leidde Alterno ineens met 8-10. De Apeldoorners hielden de voorsprong vast en Eurosped kon niets anders dan lijdzaam toezien hoe de laatste wedstrijd in de IISPA verloren ging: 20-25.

Statistieken:
Eurosped – Alterno 1 – 3
Sets: 25-27, 27-25, 22-25, 20-25.

Terug naar overzicht
Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop