De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nieuwsbrief Team Eurosped

Meld je hier aan!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

zaterdag 31 augustus 2019 Driekamp Team Eurosped 12:30 uur Het Punt Vroomshoop

Aan het begin van de competitie alweer voorzichtig kijken naar het volgende seizoen.

“Ons uitgangspunt is altijd het huidige team en de doelstelling van de organisatie. Hoe kunnen we het huidige team nog meer verbeteren? Wat moeten we doen om als organisatie elk jaar weer een stapje te maken?

Het gehele jaar door worden speelsters bekeken. Dat gaat niet meer zoals het vroeger ging. Alle statistieken van speelsters zijn openbaar. Je kunt makkelijk zien wie er op een bepaalde positie een meerwaarde zou zijn. Nu zijn cijfers natuurlijk niet zaligmakend. Het is belangrijk om een balans te creëren in het team. Wat je in elk geval niet wilt is 12 leiderstypes. Dan weet je zeker dat het gaat botsen. Het is dus feiten (cijfers) gebruiken en persoonlijkheden naast elkaar leggen. Hierover heb ik het hele jaar door overleg met onze technische staf. 

Je zou kunnen denken dat we hard aan het werk gaan met speelsters benaderen als de competitie op z’n eind loopt. Dat is bij Team Eurosped niet het geval. We starten hier eind november begin december al mee. Eigenlijk begin je met het maken van een longlist. Hier kunnen wel 20 namen op staan. Uiteindelijk hou je een shortlist over en met deze speelsters ga je dan het eerste contact aan. Voordat helder is of speelsters wel of niet bij je komen spelen gaat soms wel 10 weken overheen. Andere speelsters weten al snel of ze het wel of niet wat lijkt. 

Dit jaar hadden we onze selectie begin april compleet. Dat wil niet zeggen dat we dit ook allemaal gelijk kenbaar maken. Soms zijn er redenen om het persbericht uit te stellen. Het is zeer legitiem dat een speelster vraagt met het persbericht naar buiten te brengen als de competitie op haar eind loopt. De contracten zijn dan echter al wel getekend.

Dit seizoen hebben we voor een strategie gekozen om de breedte van de selectie te versterken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit is gelukt. We hebben nagenoeg 12 gelijkwaardige speelsters. We hopen dat dit een lang seizoen voor ons gaat worden. We willen meedoen om de prijzen en daarvoor hebben we een brede selectie nodig. 

Om een goede brede selectie te hebben heb je meer nodig dan alleen het commitment van speelsters en staf. Op praktisch gebied komt er veel bij kijken. Zo heb je onderkomen voor speelsters nodig. Vroomshoop zal dit seizoen groeien in het aantal inwoners want 8 speelsters van Team Eurosped zullen in de gemeente komen te wonen. De meeste speelsters gaan nog naar school of hebben een parttimebaan. Dus vervoer moet ook geregeld worden. We prijzen ons als organisatie zeer gelukkig dat we dit uitstekend voor elkaar hebben. Dit is niet alleen de verdienste van een bestuur. Als we de mogelijkheden niet zouden krijgen van sponsoren, betrokken vrijwilligers en de samenwerking met het Punt dan konden we niet de voorwaarden scheppen zoals deze er nu liggen. En ik kan u vertellen dat we hiermee tot de top van Nederland behoren. En daar zijn we ontzettend trots op.”

Terug naar overzicht
Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop