De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Nieuwsbrief Team Eurosped

Meld je hier aan!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

zaterdag 31 augustus 2019 Driekamp Team Eurosped 12:30 uur Het Punt Vroomshoop

Volleybal Academie Twente (VAT)

De drie i’s van de Volleybal Academie Twente

Natuurlijk zijn er veel woorden die passen bij onze organisatie, maar Individu, Investeren, Innovatief zijn wel de drie kernwaarden van de Volleybal Academie Twente.

Individu

Wij richten ons heel specifiek op de individuele speelster en niet op teams of teamtraining. Steeds weer investeren in ‘de speelster’, zonder afgeleid te worden door teamafspraken of systemen. Wij bieden allerlei relevante technieken aan die de individuele speelster in haar wedstrijd gaat toepassen. Hoe meer gereedschap de speelster heeft, hoe eenvoudiger zij de klus kan klaren. Binnen een systeem kiezen trainers er voor (vaak vanwege tijdgebrek) om speelsters die trainingsvormen aan te bieden die binnen het te spelen systeem relevant zijn. Hetgeen een beperking kan worden bij het spelen op een andere positie. Dit willen wij voorkomen door speelsters zo breed mogelijk op te leiden en keuzes bij de speelsters te laten. Hebben ze de keuze vol overtuiging zelf gemaakt, dan gaan we daarin mee. Denk aan ons spelverdeelsters trainingsplan, waarin we jonge spelverdeelsters extra aandacht geven binnen de normale training.

Investeren

De ouders/verzorgers moeten vaak enorme inspanningen doen om de droom van hun kind te laten uitkomen. Wij begrijpen dat erg goed en bieden ouders/verzorgers de kans om het gehele proces te volgen. Geen geheimen, maar openheid. Bij vragen of onduide-lijkheden wachten we niet op een ouderavond, maar wordt er meteen aan de bel getrokken. Dat geldt ook voor de kinderen die veel tijd en energie in hun sport investeren. Plezier in het beleven van hun sport vinden wij erg belangrijk. Trainen mag geen straf zijn of iets waar je aan vast zit. Nee, de kinderen hebben het gevoel dat ze steeds hun grenzen aan het verleggen zijn. Door speelsters van Eurosped bij de trainingen te betrekken hebben de kinderen ook snel een vraagbaak gevonden. We organiseren tijdens trainingen korte vragenrondes, waarbij de kinderen hun vragen mogen afvuren op de toppers. Wat heb jij er voor gedaan – wat doe ik er voor – waarom koos jij voor die functie. Wij investeren in het individu en dat komt weer ten goede aan de clubs waar de speelsters spelen en trainen. Is een speelster een betere volleybalster geworden, dan gaat het hele team een beetje vooruit.

Innovatie

Wij zijn steeds weer op zoek naar nieuwe toepassingen, die we de speelsters kunnen aanbieden, waardoor zij efficiënter en effectiever gaan leren. Daarnaast hebben wij erg veel materiaal ter beschikking. Alles om grenzen van speelsters te verleggen, ze steeds op een andere manier te prikkelen en de effectiviteit te verhogen. Of het nu de dikke fysioballen zijn, medicineballen, dynabands, halters, dumbells, horden, elastieken of 100 volleyballen, we hebben het aangeschaft. In Nederland zijn we de enige organisatie die met het VideoFeedback Systeem werkt. Dit systeem, door ‘Heutink primair onderwijs’ ter beschikking gesteld, wordt gebruikt om technieken te verbeteren. Als een speelster bijvoorbeeld een bal passt, dan laten we haar twee seconden later zien hoe haar houding er uit ziet, zowel van voren als op zij. Tot slot gebruiken we een speciaal voor Volleybal in de VS ontwikkeld krachttrainingsprogramma. Bij de jongste groep ligt de nadruk vooral op core-stability, evenwichtscoördinatie terwijl de groep van 14 jaar al wat meer wordt uitgedaagd. We stellen veel vragen om speelsters zelf over het proces te laten nadenken.

We kunnen nog veel langer doorgaan met de beschrijving van het proces tijdens de Volleybal Academie Twente. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan een keer langs en we laten u alles zien. We richten ons ook op trainers in de regio, die bij ons via stages hun kennis kunnen opfrissen of uitbreiden. Samenwerken met alle andere volleybalpartijen in Twente is wat we willen. Het niveau van speelsters en trainers verhogen en zo het niveau van de clubs. Daar heeft iedereen baat bij. Wij kunnen niks alleen, samen met U kunnen we alles.

Fotoalbum

© 2017 Team Eurosped
Postadres: Postbus 121 - 7600 AC Almelo

Wedstrijden:
Sporthal Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4 - Vroomshoop